Składniki:
placki
tortilla
1 opak.
gotowych hamburgerów
sałata
lodowa
olej
3 pomidory
Pomidory
polewamy wrzątkiem. Zdejmujemy z nich skórę i kroimy na kawałki. Gotowe
kotleciki na hamburgery smażymy na oleju. Kiedy są już dobrze podpieczone
przekładamy na deskę i kroimy na paski.
Sos
czosnkowy:
3 łyżeczki
śmietany
3 łyżeczki
majonezu
2 ząbki
czosnku
sól, pieprz
Czosnek
przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe składniki i wszystko dokładnie
wymieszać.
Placki
tortilli podgrzewamy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, delikatnie
podgrzewając z obu stron. Przekładamy na talerz. Placek smarujemy sosem i
układamy warstwami sałatę, mięso i pomidory. Spód placka zawijamy na farsz,
następnie zwijamy boki jeden na drugi.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz