Składniki:
placki
tortilla
pierś z
kurczaka
sałata (u
mnie rzymska)
200 g
surówki colesław
przyprawa
kebab-gyros
sól, pieprz
olej
Pierś z
kurczaka pokroić w długie, cienkie paseczki, wymieszać dokładnie z przyprawami
i olejem. Odstawić do lodówki na co najmniej 30 minut do zamarynowania. Po tym
czasie mięso przełożyć na rozgrzaną patelnie i usmażyć. W międzyczasie
przygotować liście sałaty oraz sos czosnkowy.
Sos
czosnkowy:
3 łyżeczki
śmietany
3 łyżeczki
majonezu
2 ząbki
czosnku
sól, pieprz
Czosnek
przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe składniki i wszystko dokładnie
wymieszać.
Placki
tortilli podgrzewamy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, delikatnie
podgrzewając z obu stron. Przekładamy na talerz. Placek smarujemy sosem i
układamy warstwami sałatę, mięso i surówkę colesław. Spód placka zawijamy na
farsz, następnie zwijamy boki jeden na drugi.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz