Składniki:
pierś z kurczaka
słoik selera
konserwowego
puszka kukurydzy
konserwowej
łyżka posiekanej
natki pietruszki
1 torebka
ryżu
150 g sera
żółtego
ząbek czosnku
kostka
rosołowa
1 łyżka sosu
sojowego
sól, pieprz
majonez
Ryż ugotować
według instrukcji na opakowaniu. Wystudzić. Pierś z kurczaka umyć i oczyścić,
przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać kostkę rosołową i sos sojowy, ugotować.
Wystudzić. Pokroić na średniej wielkości kostkę. Ser żółty zetrzeć na tartce na
grubych oczkach. Kukurydzę i selera odsączyć. Wszystkie składniki przełożyć do
miski, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, majonez i
dokładnie wymieszać.
SMACZNEGO
Sałatka smakowita :) Kurczak i ryż moje ulubione połączenie.
OdpowiedzUsuń