Składniki:
250 gram
mleka w proszku
200 gram
margaryny
1,5 szklanki
cukru
4 łyżki
kakao
0,5 szklanki
wody
15 herbatników
3 duże wafle
100 gram
białej czekolady
opcjonalnie
po 100 gram rodzynek i orzechów włoskich
Do dużej
miski wrzucamy mleko w proszku, posiekaną na mniejsze kawałki białą czekoladę,
pokruszone herbatniki i wafle, ewentualnie rodzynki i orzechy. Wszystko
mieszamy.
W rondelku
topimy masło z cukrem, dodajemy kakao i wodę. Wszystko podgrzewamy aż utworzy
gładką masę.
Ciepłą (ale
nie gorącą) masę przelewamy do miski z mlekiem i dodatkami. Wszystko mieszamy i
przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do lodówki
najlepiej na całą noc.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz