Składniki:
warstwa
biała:
55 gram
masła
1 łyżka
miodu
150 gram
białej czekolady
50 gram ryżu
preparowanego
warstwa
ciemna:
55 gram
masła
2 łyżki
miodu
125 gram
gorzkiej czekolady
75 gram ryżu
preparowanego
Warstwa
biała:
Roztopić
masło, miód i białą czekoladę w niewielkim rondelku. Do miski wsypać ryż ,
dodać masę z rondelka i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do wyłożonej
papierem blachy. Wyrównać spód lekko dociskając.
Warstwa
ciemna:
Roztopić
masło, miód i gorzką czekoladę w niewielkim rondelku. Do miski wsypać ryż ,
dodać masę z rondelka i dokładnie wymieszać. Masę równomiernie wyłożyć na masę
białą. Wyrównać lekko dociskając.
Całość
wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Pokroić w kostkę.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz