Składniki:
3 kg dyni
1 kg cebuli
1 kg papryki
1 kg cebuli
1 kg papryki
4 łyżki soli
Zalewa:
1,5 szklanki octu
1 kg cukru
800 ml koncentratu pomidorowego
2 łyżki bazylii
2 łyżki oregano
2 łyżki przyprawy do spaghetti
1 łyżka papryki słodkiej
1 łyżka papryki ostrej
1,5 szklanki octu
1 kg cukru
800 ml koncentratu pomidorowego
2 łyżki bazylii
2 łyżki oregano
2 łyżki przyprawy do spaghetti
1 łyżka papryki słodkiej
1 łyżka papryki ostrej
Paprykę
umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w
kostkę, wymieszać z papryką i 2 łyżkami soli. Dynię obrać ze skóry, pokroić w
kostkę, wymieszać z 2 łyżkami soli. Warzywa odstawić na 3 godziny. Po tym
czasie wszystkie warzywa mieszamy razem i przekładamy do dużego garnka.
Gotujemy
w sokach, które puściły, aż zmiękną. Blenderujemy na gładką masę, dodajemy
składniki zalewy, dokładnie mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez 60 minut,
co jakiś czas mieszając. Przekładamy gorący keczup do słoików, zakręcamy i
odstawiamy do wystudzenia.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz