26 kwi 2018

Buraczane jajka wielkanocne



Składniki:
6 jajek 
1 mały burak
¼  posiekanej czerwonej cebuli
2 łyżki sera koziego twarogowego
1 łyżka majonezu 
1 łyżeczka śmietany
sól, pieprz, kminek mielony
kiełki rzodkiewki – do dekoracji



Buraka ugotować, wystudzić. Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Obrać ze skorupek. Jajka przekroić na pół. Buraka obrać ze skóry, zetrzeć na tartce na drobnych oczkach, dodać ser, majonez, śmietanę i cebulę, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki. Wycisnąć masę na połówki jajek. Udekorować kiełkami rzodkiewki.



SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz