26 kwi 2018

Jajka z zielonym kremem



Składniki:
6 jajek
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka śmietany
pół pęczka natki pietruszki
pół pęczka  koperku 
pół pęczka szczypiorku
duża garść rzeżuchy
sól, pieprz


Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Obrać ze skorupek. Jajka przekroić na pół, delikatnie wydrążyć żółtka. Żółtka, zieleninę, majonez i śmietanę przełożyć do miseczki. Zblenderować na gładką masę. Doprawić do smaku. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki. Wycisnąć masę napełniając środki jajek z górką.



SMACZNEGO

1 komentarz:

  1. Pycha! Lubię faszerowane jajka, takich jeszcze nie próbowałam :)

    OdpowiedzUsuń