26 kwi 2018

Jajka z farszem brokułowym



Składniki:
6 jajek 
1 mały brokuł
¼  opakowania sera feta
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
sól, pieprz
kiełki rzodkiewki i rzodkiewki– do dekoracji



Czosnek pokroić na plasterki, podsmażyć na maśle. Różyczki brokuła gotować przez 10 minut, wystudzić. Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Obrać ze skorupek. Jajka przekroić na pół. Delikatnie wyjąć żółtka. Brokuła przełożyć do miski, dodać żółtka, ser feta, czosnek, zblenderować na gładką masę. Doprawić do smaku. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki. Wycisnąć masę na połówki jajek. Udekorować kiełkami rzodkiewki.



SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz