Składniki:
6 jajek
1 mały brokuł
¼ opakowania sera feta
2 ząbki
czosnku
1 łyżka
masła
sól, pieprz
kiełki
rzodkiewki i rzodkiewki– do dekoracji
Czosnek
pokroić na plasterki, podsmażyć na maśle. Różyczki brokuła gotować przez 10
minut, wystudzić. Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Obrać ze skorupek. Jajka
przekroić na pół. Delikatnie wyjąć żółtka. Brokuła przełożyć do miski, dodać żółtka,
ser feta, czosnek, zblenderować na gładką masę. Doprawić do smaku. Masę
przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki. Wycisnąć
masę na połówki jajek. Udekorować kiełkami rzodkiewki.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz