11 paź 2018

Ekspresowa tortilla




Składniki:
placki tortilla
1 opak. gotowych hamburgerów
sałata lodowa
olej
3 pomidory


Pomidory polewamy wrzątkiem. Zdejmujemy z nich skórę i kroimy na kawałki. Gotowe kotleciki na hamburgery smażymy  na oleju. Kiedy są już dobrze podpieczone przekładamy na deskę i kroimy na paski.


Sos czosnkowy:
3 łyżeczki śmietany
3 łyżeczki majonezu
2 ząbki czosnku
sól, pieprz


Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe składniki i wszystko dokładnie wymieszać.


Placki tortilli podgrzewamy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, delikatnie podgrzewając z obu stron. Przekładamy na talerz. Placek smarujemy sosem i układamy warstwami sałatę, mięso i pomidory. Spód placka zawijamy na farsz, następnie zwijamy boki jeden na drugi.


SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz