Składniki:
400 ml
mleczka kokosowego
filet z
kurczaka
2 małe
cebule
2 ząbki
czosnku
¼ łyżeczki imbiru
½ cytryny
1 łyżka
cukru
3 łyżki
curry
1 łyżka sosu
sojowego
4 czubate
łyżki masła orzechowego
Cebulę i czosnek drobno posiekać, podsmażyć na oleju.
Następnie dodać imbir i curry, ciągle mieszając smażyć przez kilka minut. Filet
pokroić w kostkę, posolić i dodać na patelnię. Gdy mięso nie będzie już surowe
dodać masło orzechowe i dobrze wymieszać.
Kolejno dodawać mleczko kokosowe (tylko
śmietanka), sos sojowy, sok z cytryny, cukier. Całość dobrze wymieszać i dusić
na małym ogniu przez 10 minut. Podawać z ryżem (u mnie ryż brązowy).
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz