7 lut 2016

Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną



Składniki:
300 g kapusty kiszonej
4-5 ziemniaków
cebula
jajko
sól, pieprz
łyżeczka przyprawy do dań z kapusty
1/4 łyżeczki kminku


Kapustę bardzo dokładnie odciskamy i drobno szatkujemy. Przekładamy do miski, dodajemy jajko, przyprawy. Połowę ziemniaków ścieramy na tartce na dużych oczkach, a drugą połowę na miazgę. Cebulę ścieramy na miazgę. Wszystko dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.


SMACZNEGO

3 komentarze:

  1. Jadłam kiedyś takie - fajna alternatywa dla tradycyjnych ziemniaczanych :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Brzmi ciekawie..., placki ziemniaczane bardzo lubię, kiszoną kapustę też więc myślę, że to połączenie by mi zasmakowało :-)

    OdpowiedzUsuń