Składniki:
300 g kapusty kiszonej
4-5 ziemniaków
cebula
jajko
sól, pieprz
łyżeczka przyprawy do dań z kapusty
1/4 łyżeczki kminku
Kapustę bardzo dokładnie odciskamy i drobno szatkujemy. Przekładamy do miski, dodajemy jajko, przyprawy. Połowę ziemniaków ścieramy na tartce na dużych oczkach, a drugą połowę na miazgę. Cebulę ścieramy na miazgę. Wszystko dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
SMACZNEGO
fajny pomysł na placki
OdpowiedzUsuńJadłam kiedyś takie - fajna alternatywa dla tradycyjnych ziemniaczanych :)
OdpowiedzUsuńBrzmi ciekawie..., placki ziemniaczane bardzo lubię, kiszoną kapustę też więc myślę, że to połączenie by mi zasmakowało :-)
OdpowiedzUsuń