Składniki:
główka
młodej kapusty
1 duża
cebula
300 g
kiełbasy
1 łyżka
koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
10 ziaren
ziela angielskiego
2-3 liście
laurowe
kostka
rosołowa
kminek,
majeranek
1 kg
ugotowanych młodych ziemniaków
olej
Kapustę
siekamy i dusimy do miękkości w dużym garnku z dodatkiem szklanki wody
oraz kostką rosołową, zielem i liściem. Cebulkę kroimy w kostkę i szklimy
na łyżce oleju. Kiełbasę obieramy ze skórki, przekrajamy na pół i kroimy na
plasterki. Dodajemy do cebuli i smażymy (ja lubię do momentu kiedy kiełbasa
przypieka się na złoty kolor).
Dodajemy
przyprawy: sól, pieprz. Kiedy kapusta jest już miękka dodajemy do niej
kiełbasę oraz koncentrat, kminek i majeranek. Dokładnie mieszamy i dusimy do
połączenia smaków.
Ziemniaki
przeciskamy przez praskę. Dodajemy do kapusty i wszystko dokładnie mieszamy.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz