Składniki:
4 kotlety z
karkówki
2 cebule
1 łyżeczka
majeranku
po 5 ziarenek
pieprzu czarnego i ziela angielskiego
liść laurowy
2 łyżki mąki
(do sosu)
1 bulionetka
Knorr do duszonych mięs
olej
sól zmiękczająca
mięso
sól
3 szklanki
wrzątku
Kotlety umyć, posypać z obu stron solą zmiękczającą i zwykłą.
Obtoczyć w mące i obsmażyć na rumiany kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.
Cebulę pokroić w piórka. Na osobnej patelni rozgrzać olej, przesmażyć cebulę
dodając majeranek, ziele, pieprz i listek. Gdy cebulka będzie podrumieniona
dodajemy do niej 2 łyżki mąki i dokładnie mieszamy.
Dodajemy wodę i bulionetkę.
Mieszamy, aż się wszystko ładnie połączy. Tak przygotowanym sosem zalewamy
karkówkę. Dusimy na małym ogniu przez 60 minut.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz