26 lis 2017

Makaron z awokado, suszonymi pomidorami i kaparami





Składniki:
1 dojrzałe awokado
1 mała cebula
3-4 suszone pomidory w oleju
1 łyżeczka kaparów
połowa porcji bazylii (w doniczce)
sok z połowy cytryny
1 łyżka oleju
sól, pieprz
parmezan
makaron


Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Awokado obrać ze skórki, miąższ przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Pomidory, kapary i cebulę pokroić w drobną kostkę. Listki bazylii porwać na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki dodać do awokado. Polać sokiem z cytryny i olejem. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku.   


Pastę wymieszać z ugotowanym makaronem. Po wierzchu posypać startym parmezanem.


SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz