Składniki:
pół główki
młodej kapusty
szklanka ryżu
marchewka
kawałek selera
8 ziaren
pieprzu
8 ziaren
ziela angielskiego
2-3 listki
laurowe
2 kostki
rosołowe
przyprawa do
dań z kapusty
czubata łyżka
koncentratu pomidorowego
50 ml
śmietanki kremówki lub zwykłej
Kapustę poszatkować, odstawić. Wodę zagotować wraz z
marchewką i selerem. Dodać kostki, ziele,
pieprz i listek. Gotować 30 minut. Następnie dosypać ryż i co jakiś czas
mieszając, gotować do miękkości. Dodać kapustę. Gotować 5 minut. Do niewielkiej
miseczki odlać łyżkę wazową wody z zupy, dodać koncentrat i śmietanę, wymieszać
i przelać do zupy. Dodać przyprawę do dań z kapusty. Zupę gotować jeszcze przez 10 minut.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz