Składniki:
200g
makaronu np. fidellini
1 duża
cukinia
1 cebula
½ słoiczka
suszonych pomidorów
2 ząbki
czosnku
35g orzechów
pinii
parmezan
Makaron
gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Cukinię myjemy i kroimy w pół talarki.
Pomidory odsączmy i kroimy na paseczki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na
patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z pomidorów ze słoika. Dodajemy przeciśnięty
przez praskę czosnek i cebulkę, chwilę smażymy. Następnie dorzucamy cukinię, pomidory
i orzeszki, całość dusimy aż cukinia będzie miękka.
Na koniec dodajemy
odcedzony makaron. Mieszamy. Podajemy na ciepło, całość oprószamy startym na tartce
parmezanem.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz