19 sie 2015
Placuszki z cukinii z serem feta
Składniki:
2 średnie cukinie
pół kostki sera feta
4 łyżki mąki
1 jajko
sól, pieprz
Warzywo dokładnie myjemy, wycieramy do sucha. Cukinie i ser ścieramy na tartce na grubych oczkach. Ręcznie mieszamy starte składniki, tak aby feta dokładnie połączyła się z cukinią. Dodajemy jajko, mąkę i przyprawy. Mieszamy.
Za pomocą łyżki wykładamy masę na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor, po kilka minut z obu stron. Odsączamy na papierze z nadmiaru tłuszczu.
Placuszki idealnie komponują się z sosem czosnkowym.
Sos czosnkowy:
2 ząbki czosnku
3 łyżki śmietany
Czosnek siekamy w drobną kostkę. Łączymy ze śmietaną.
SMACZNEGO
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz