8 wrz 2015
Smażony łosoś z makaronem i szpinakiem
Składniki:
300 g filetu łososia
4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki octu ryżowego
cebula
2 ząbki czosnku
200 g szpinaku rozdrobnionego
makaron soba noodles
szczypta gałki muszkatołowej
sól, pieprz
Łososia obrać ze skóry, umyć. Z sosu sojowego i octu zrobić marynatę. Łososia pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do zalewy i odstawić na 1 godzinę, rybę co jakiś czas obracamy. Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać na cienkie paseczki, podsmażyć chwilę na rozgrzanym oleju, dodać szpinak i dusić do momentu odparowania nadmiaru wody.
Doprawić gałką i solą. Makaron przygotować według instrukcji na opakowaniu. Dodać do szpinaku i wymieszać. W między czasie łososia smażymy na teflonowej patelni bez tłuszczu z odrobiną marynaty.
SMACZNEGO
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz