Składniki:
2 szklanki
mąki
2 łyżeczki
proszku do pieczenia
1 łyżeczka
sody oczyszczonej
1 łyżeczka
cynamonu
3 łyżki cukru
1 szklanka
kwaśnej śmietany 18%
125 ml mleka
2 jajka
300 g
rabarbaru
Rabarbar umyć, obrać i pokroić na mniejsze kawałki.
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem, sodą, cynamonem i cukrem. Śmietanę
wymieszać z mlekiem i jajkami za pomocą rózgi kuchennej. Dodać mąkę i wymieszać, tak by nie było grudek. Do ciasta
dodać rabarbar, wymieszać. Placki smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron, na
rumiano.
SMACZNEGO
Rabarbar jest dość twardy , czy wystarczy tyle smażenia (do zarumienienia racuchów) aby i rabarbar był gotowy ?
OdpowiedzUsuńTak, w zupełności wystarczy. Smacznego :)
Usuń