Składniki:
opakowanie
makaronu ryżowego lub sojowego
200 g surimi
puszka kukurydzy
4 jajka ugotowane na twardo
kilka listków szczypiorku
4 ogórki kiszone
3 łyżki majonezu
1 łyżka czubata śmietany 18%
sól, pieprz
200 g surimi
puszka kukurydzy
4 jajka ugotowane na twardo
kilka listków szczypiorku
4 ogórki kiszone
3 łyżki majonezu
1 łyżka czubata śmietany 18%
sól, pieprz
większa
szczypta ostrej papryki
Makaron
ugotować według przepisu na opakowaniu, wystudzić. Pokroić na mniejsze kawałki,
przełożyć do miski. Paluszki surimi pokroić na centymetrowe kawałki. Jajka i
ogórki pokroić w grubszą kostkę. Kukurydzę odsączyć, dodać do pozostałych
składników. Na koniec posypać przyprawami, dodać majonez i śmietanę, wszystko dokładnie
wymieszać. Udekorować pokrojonym szczypiorkiem.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz