2 wrz 2016

Zupa - Krem paprykowo-cukiniowy




Składniki:
3 duże czerwone papryki
1 kg obranej i wydrążonej cukinii
3 cebule
3 duże pomidory malinowe
400 g boczku
200 g kiełbasy
olej
sól, pieprz



Cebulę i cukinię pokroić w kostkę. Paprykę umyć, wydrążyć i pokroić w grubą kostkę. Kiełbasę i boczek pokroić na większe kawałki. W wysokim garnku rozgrzać olej, wrzucić cebulę i chwilę podsmażyć. Następnie dodać boczek i kiełbasę, smażyć 10 minut, co jakiś czas mieszając. 


Dodajemy pokrojone warzywa i dusimy po przykryciem, co jakiś czas mieszając, do czasu aż warzywa zmiękną. 


W między czasie pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić i dorzucić do garnka. Kiedy wszystkie warzywa nam ładnie zmiękną zdejmujemy garnek z ognia. Doprawiamy i miksujemy blenderem na gładki krem. Podajemy na ciepło z grzankami.


SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz