Składniki:
3 duże
czerwone papryki
1 kg obranej
i wydrążonej cukinii
3 cebule
3 duże
pomidory malinowe
400 g boczku
200 g
kiełbasy
olej
sól, pieprz
Cebulę i cukinię pokroić w kostkę. Paprykę umyć, wydrążyć i
pokroić w grubą kostkę. Kiełbasę i boczek pokroić na większe kawałki. W wysokim
garnku rozgrzać olej, wrzucić cebulę i chwilę podsmażyć. Następnie dodać boczek
i kiełbasę, smażyć 10 minut, co jakiś czas mieszając.
Dodajemy pokrojone
warzywa i dusimy po przykryciem, co jakiś czas mieszając, do czasu aż warzywa
zmiękną.
W między czasie pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić i dorzucić do
garnka. Kiedy wszystkie warzywa nam ładnie zmiękną zdejmujemy garnek z ognia.
Doprawiamy i miksujemy blenderem na gładki krem. Podajemy na ciepło z
grzankami.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz