Składniki:
150 g
ciecierzycy z puszki
500 g
cukinii
2 ziemniaki
3 łyżki mąki
1 jajko
1 łyżeczka
słodkiej papryki
sól, pieprz
Cukinie
obieramy ze skórki i ścieramy na tartce na grubych oczkach. Posypujemy solą i
odstawiamy na 10 minut, następnie odciskamy z nadmiaru wody. Do cukinii ścieramy
na tartce ziemniaki oraz dodajemy ciecierzycę, jajko, mąkę i pozostałe
przyprawy.
Mieszamy. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na
rumiano. Podajemy z sosem.
Sos
jogurtowo-sezamowy:
150 ml
jogurtu naturalnego
1 łyżka
tahini
1 łyżeczka
soku z cytryny
sól, pieprz
Jogurt
mieszamy dokładnie z tahini. Doprawiamy do smaku.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz