12 kwi 2017

Jajka z boczniakami, orzechami i natką pietruszki




Składniki: 
8 jajek
125 g świeżych boczniaków 
szczypta ostrej papryki
2 czubate łyżki posiekanych orzechów włoskich
2 łyżki posiekanej natki pietruszki 
3 łyżeczki majonezu 
sól, pieprz
olej do smażenia


Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek. Grzyby oczyścić, drobno posiekać. Wrzucić na rozgrzany olej i smażyć kilka minut, aż zmiękną i nadmiar wody odparuje. 


Wystudzić. Do zimnych grzybów dodać orzechy, natkę i majonez. Wszystko razem wymieszać, doprawić do smaku. Jajka przekroić na pół, na każde wyłożyć łyżkę farszu.


SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz