Składniki:
podwójny
filet z kurczaka
puszka
kukurydzy
puszka
ananasów
2 woreczki
ryżu
opakowanie
przyprawy curry
½ cebuli
czerwonej
1/2
czerwonej papryki
majonez
sól, pieprz
Ryż
ugotować, wystudzić. Fileta umyć, pokroić w niedużą kostkę, posypać curry i
wgnieść w mięso ręką. Odstawić na kilka minut. Mięso usmażyć na rozgrzanym
oleju na złoty kolor. Odsączyć na papierze z nadmiaru tłuszczu.
Kukurydzę i ananasy odsączyć z zalewy. Ananasa, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie zimne składniki przełożyć do miski, dodać majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać.
Kukurydzę i ananasy odsączyć z zalewy. Ananasa, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie zimne składniki przełożyć do miski, dodać majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz