14 kwi 2017

Sałatka z kurczakiem w curry, kukurydzą i ananasem




Składniki:
podwójny filet z kurczaka
puszka kukurydzy
puszka ananasów
2 woreczki ryżu
opakowanie przyprawy curry
½ cebuli czerwonej
1/2 czerwonej papryki
majonez
sól, pieprz



Ryż ugotować, wystudzić. Fileta umyć, pokroić w niedużą kostkę, posypać curry i wgnieść w mięso ręką. Odstawić na kilka minut. Mięso usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odsączyć na papierze z nadmiaru tłuszczu.  
Kukurydzę i ananasy odsączyć z zalewy. Ananasa, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie zimne składniki przełożyć do miski, dodać majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać.



SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz