Składniki:
2 torebki
ryżu
puszka groszku
konserwowego
5 jajek
natka pietruszki
4-5 ogórków
kiszonych
200 g
grzybków marynowanych
1 jabłko
słoiczek sosu
tatarskiego Roleski
1 łyżka
śmietany
2 łyżki
majonezu
sok z 1
cytryny
bazylia,
estragon
sól, pieprz
Ryż ugotować
według instrukcji na opakowaniu, wystudzić. Jajka ugotować na twardo,
wystudzić. Ogórki i grzybki pokroić w kostkę. Jabłko i jajka zetrzeć na tartce
na dużych oczkach. Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski, dodać groszek,
sok z cytryny, posiekaną natkę, majonez,
śmietanę i sos tatarski.
Wymieszać. Doprawić do smaku.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz