28 kwi 2017

Sałatka z sosem tatarskim




Składniki:
2 torebki ryżu
puszka groszku konserwowego
5 jajek
natka pietruszki
4-5 ogórków kiszonych
200 g grzybków marynowanych
1 jabłko
słoiczek sosu tatarskiego Roleski
1 łyżka śmietany
2 łyżki majonezu
sok z 1 cytryny
bazylia, estragon
sól, pieprz



Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu, wystudzić. Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Ogórki i grzybki pokroić w kostkę. Jabłko i jajka zetrzeć na tartce na dużych oczkach. Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski, dodać groszek, sok z cytryny,  posiekaną natkę, majonez, śmietanę i sos tatarski. 


Wymieszać. Doprawić do smaku.


SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz