Składniki:
7 jajek
200 g
wędzonych szprotek
3 łyżeczki jogurtu
greckiego
3 łyżeczki
majonezu
1/2 łyżeczki
musztardy sarepskiej
kilka gałązek
szczypiorku
sól, pieprz
Jajka
ugotować na twardo. Schłodzić w zimnej wodzie. Zimne obrać i przekroić na pół,
ułożyć na talerzu do jajek żółtkami do góry. Jedno jajko zetrzeć na tartce na
małych oczkach. Szprotki obrać ze skóry, usunąć wnętrzności, głowę oraz ogon (kilka
rybek zostawić do dekoracji). Mięso z ryb przełożyć do miski, dodać starte
jajko, majonez, jogurt i musztardę, rozetrzeć widelcem na gładką masę. Doprawić
do smaku solą i pieprzem. Masę nałożyć na jajka, udekorować rybką i posypać
posiekanym szczypiorkiem.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz