Składniki:
300 g mąki tortowej
2,5 łyżeczki
proszku do pieczenia
120 g cukru
1 duże jajko
2 łyżki soku
z cytryny
250 ml mleka
4 łyżki
oleju
200 g malin
100 g białej
czekolady
Wszystkie
składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Czekoladę posiekać. Mąkę
i proszek przesiać. W misce wymieszać, za pomocą rózgi kuchennej,
wszystkie mokre składniki: jajko, mleko, olej i sok z cytryny. Dodać mąkę i
cukier, wymieszać tylko do połączenia się składników. Na koniec dodać czekoladę
i maliny, delikatnie wmieszać.
Formę o mufinków wyłożyć papierowymi foremkami,
przełożyć do nich ciasto, do ¾ wysokości.
Pieczemy w 190 stopniach przez 25
minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić na kratce.
SMACZNEGO
Boskie! Uwielbiam połączenie malin i białej czekolady :)
OdpowiedzUsuń