Składniki:
100 g kaszy
bulgur (u mnie w torebce)
200 g buraków
200 g buraków
3 łyżki
ziarna słonecznika
½ pęczka natki pietruszki
½ pęczka szczypiorku
½ pęczka natki pietruszki
½ pęczka szczypiorku
sok z ½ cytryny
1 łyżka oleju rzepakowego
1 łyżka oleju rzepakowego
1 łyżka
oleju z orzechów arachidowych
sól, pieprz
sól, pieprz
Kaszę przygotować według instrukcji na opakowaniu,
wystudzić. Buraki w mundurkach ugotować do miękkości, wystudzić, następnie pokroić
w kosteczkę. Natkę pietruszki posiekać. Szczypiorek pokroić na większe kawałki.
Ziarna słonecznika uprażyć na patelni, bez dodatku tłuszczu, wystudzić. Wszystkie
składniki przełożyć do miski, dodać sok z cytryny, olej i przyprawy. Wymieszać,
odstawić na godzinkę, aby smaki się przegryzły.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz