10 lip 2017

Migdałowe brownie z malinami



 

Składniki:
240 g gorzkiej czekolady
100 g masła
3 duże jajka
170 g cukru
80 g zmielonych migdałów
30 g mąki
kilka kropel zapachu waniliowego
250 g malin


Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Masło roztopić. Zdjąć z ognia, dodać połamaną na mniejsze kawałki czekoladę, wymieszać, odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać do powstania gładkiego sosu czekoladowego. Wystudzić. Do miski wbić jajka, dodać cukier, wymieszać przy pomocy rózgi kuchennej. Dodać zimny sos czekoladowy, wymieszać. Dodać migdały, przesianą mąkę i zapach. Wymieszać do połączenia. Blachę o wymiarach 22x30 wyłożyć papierem do pieczenia, przelać do niej masę czekoladową, na wierzchu ułożyć maliny. 


Ciasto pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut. Po wystudzeniu ciasto przechowujemy w lodówce.



SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz