Składniki na spód:
opakowanie
biszkoptów okrągłych
Formę o
wymiarach 25 x40 cm wyłożyć papierem do pieczenia i biszkoptami.
Składniki na
masę serową:
700 g
truskawek
5 łyżek
cukru pudru
2 opakowania
galaretki truskawkowej
3 łyżeczki
żelatyny
125 ml
śmietanki 36%
500 g sera
białego półtłustego
Galaretki
truskawkowe oraz żelatynę rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, odstawić do
przestudzenia. Ser biały zmielić trzykrotnie. Truskawki umyć i odszypułkować,
podzielić na 2 części. Jedną część truskawek zblenderować z cukrem pudrem.
Dodać ser i zmiksować blenderem do otrzymania gładkiej masy.
Zimne
galaretki dodawać powoli do masy, jednocześnie miksując. Śmietanę kremówkę
ubić na sztywno, przełożyć do masy truskawkowej
i delikatnie wmieszać.
Schłodzić. Gdy zacznie tężeć wymieszać z pozostałymi
truskawkami. Tak przygotowaną masę wylać na biszkopty, wstawić do lodówki do
stężenia. Przechowywać w lodówce.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz