8 sty 2018

Śledzie z suszonymi pomidorami na ostro





Składniki:
4-5 filety śledziowe a'la matjas
4 łyżki musztardy francuskiej
1 czerwona papryczka chili
1 cebula
2 łyżki octu balsamicznego
200 g suszonych pomidorów w oleju
3 łyżki oleju rzepakowego
3 łyżki oleju z pomidorów
pieprz mielony



Śledzie moczymy w wodzie przez godzinę. Odsączyć z nadmiaru wody na ręcznikach papierowych, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w piórka, suszone pomidory pokroić na paseczki, papryczkę pokroić na cienkie plasterki.  Wszystkie składniki przełożyć do miski. Dodać musztardę, oleje, ocet oraz pieprz. Dokładnie wymieszać. Odstawić na 48 godzin do lodówki aby smaki się przegryzły.


SMACZNEGO

1 komentarz:

  1. Bardzo fajny sposób na śledzia, z suszonymi pomidorami jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń