26 lis 2014

Smażone krewetki z czosnkiem i natką pietruszki




Składniki:
opakowanie mrożonych krewetek Black Tiger
3 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
¼ łyżeczki papryki  słodkiej i chili
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka masła


Krewetki rozmrozić. Odsączyć z nadmiaru wody na ręczniku papierowym.  Czosnek obrać ze skóry, posiekać lub przecisnąć przez praskę. W misce przygotować sos z oleju, papryki, natki i czosnku. Do marynaty przełożyć krewetki, całość wymieszać i odstawić na 30 minut. 



Na rozgrzanej patelni roztopić masło, przełożyć krewetki bez zalewy. Smażyć na dużym ogniu po 3 minuty z każdej strony. Posolić do smaku.


SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz