23 lis 2014

Surówka z białej rzodkwi





Składniki:
1/3 białej rzodkwi
1 marchewka
1 małe jabłko
1 łyżka ziaren słonecznika
2-3 łyżki śmietany 12%
1 łyżeczka sosu koperkowo-ziołowego Knorr


Warzywa obrać ze skórki i zetrzeć na tartce na dużych oczkach.  Dodać słonecznik. W osobnym kubeczku przygotować sos: śmietanę połączyć z sosem koperkowo-ziołowym.  Tak przygotowany sos dodać do warzyw i dokładnie wymieszać.


SMACZNEGO

2 komentarze:

  1. Często brakuje mi inspiracji na surówki do obiadu. Zapisuję, może kiedyś skorzystam. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jako dziecko bardzo lubiłam białą rzodkiew, teraz od dawna jej nie jadłam, pora do niej wrócić, narobiłaś mi smaku na to warzywo.

    OdpowiedzUsuń