6 mar 2017

Naleśniki budyniowe





Składniki:
3 jajka
szczypta soli
3 łyżki cukru
2 łyżki oleju rzepakowego
80 g budyniu śmietankowego bez cukru
80 g mąki pszennej
400 ml mleka



Jajka zmiksować z solą i cukrem. Dodać olej i mleko, wymieszać. Mąkę i budyń przesiać, dodać do masy, zmiksować do połączenia. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni (u mnie bez dodatku tłuszczu) z obu stron, do zrumienienia.
Ciasto na naleśniki jest bardzo rzadkie. Z tej porcji wychodzi 10 placków.



SMACZNEGO

4 komentarze:

  1. Kolejny cudowny naleśnikowy przepis :) Ciekawa propozycja, a naleśniki wyglądają cudownie!

    OdpowiedzUsuń
  2. A czy można je odgrzać następnego dnia. Nie stwardnieją?

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak najbardziej, ja odsmażam na masełku, są pyszne, delikatne, mięciutkie :)

    OdpowiedzUsuń