Składniki:
3 jajka
szczypta
soli
3 łyżki
cukru
2 łyżki
oleju rzepakowego
80 g budyniu
śmietankowego bez cukru
80 g mąki pszennej
400 ml mleka
Jajka zmiksować
z solą i cukrem. Dodać olej i mleko, wymieszać. Mąkę i budyń przesiać, dodać do
masy, zmiksować do połączenia. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni (u
mnie bez dodatku tłuszczu) z obu stron, do zrumienienia.
Ciasto na
naleśniki jest bardzo rzadkie. Z tej porcji wychodzi 10 placków.
SMACZNEGO
Kolejny cudowny naleśnikowy przepis :) Ciekawa propozycja, a naleśniki wyglądają cudownie!
OdpowiedzUsuńmuszę spróbować:)
OdpowiedzUsuńA czy można je odgrzać następnego dnia. Nie stwardnieją?
OdpowiedzUsuńJak najbardziej, ja odsmażam na masełku, są pyszne, delikatne, mięciutkie :)
OdpowiedzUsuń