Składniki:
500 g
makaronu na łazanki lub innego (u mnie muszelki)
500 g
kapusty kiszonej
250 g
pieczarek
1 czubata
łyżeczka przyprawy do bigosu
¼ łyżeczki
kminku
sól, pieprz
olej
Kapustę poszatkować, wrzucić nie odciśniętą do garnka, zalać
wodą i gotować do miękkości przez 1
godzinę. Następnie odcedzić i przestudzić. Pieczarki obrać ze skórki, pokroić
na mniejsze plasterki i podsmażyć na oleju. Do wysmażonych grzybów dodać zimną
kapustę i przyprawy. Wszystko razem dusimy jakieś 5-10 minut co chwilę
mieszając, doprawiamy do smaku.
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Do gorącego
odcedzonego makaronu, dodać przygotowaną kapustę, dokładnie wymieszać.
SMACZNEGO
Pieczarki obrać ze skórki??? Chyba kogoś poniosło...
OdpowiedzUsuńJeżeli pieczarka jest młoda wystarczy ją umyć. Ja jednak zazwyczaj obieram, po prostu jak kto lubi :)
Usuń