8 gru 2014

Łazanki z kiszoną kapustą i grzybami



Składniki:
500 g makaronu na łazanki lub innego (u mnie muszelki)
500 g kapusty kiszonej
250 g pieczarek
1 czubata łyżeczka przyprawy do bigosu
¼ łyżeczki kminku
sól, pieprz
olej


Kapustę poszatkować, wrzucić nie odciśniętą do garnka, zalać wodą i gotować do miękkości  przez 1 godzinę. Następnie odcedzić i przestudzić. Pieczarki obrać ze skórki, pokroić na mniejsze plasterki i podsmażyć na oleju. Do wysmażonych grzybów dodać zimną kapustę i przyprawy. Wszystko razem dusimy jakieś 5-10 minut co chwilę mieszając, doprawiamy do smaku.


Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Do gorącego odcedzonego makaronu, dodać przygotowaną kapustę, dokładnie wymieszać.


SMACZNEGO

2 komentarze:

  1. Pieczarki obrać ze skórki??? Chyba kogoś poniosło...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeżeli pieczarka jest młoda wystarczy ją umyć. Ja jednak zazwyczaj obieram, po prostu jak kto lubi :)

      Usuń