Składniki:
6 średnich ćwiartek
2 marchewki
½ selera
2 czerstwe bułki
3 ząbki czosnku
2 jajka
słoik pomidorów suszonych w oleju
sól, pieprz
Mięso dokładnie myjemy i gotujemy z
warzywami, przyprawami (ziele angielski, listek laurowy), tak jak na rosół.
Mięso wyjmujemy, studzimy i usuwamy kości.
Pomidory odsączamy z oleju. Mięso,
warzywa, czosnek, namoczoną odciśniętą bułkę oraz pomidory przepuszczamy przez
maszynkę. Do masy dodajemy jajka, 2 łyżki oleju ze słoika i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Przekładamy do keksówki o
wymiarach 11x31 wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzchu smarujemy 2 łyżkami
oleju z pomidorów. Pieczemy przez 60 minut w 180 stopniach.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz