27 gru 2015
Sałatka na krakersach
Składniki:
1,5 paczki krakersów
300 g makreli w pomidorach GRAAL
200 g sera żółtego
6 jajek
majonez
koperek
Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Obrać ze skorupek, oddzielić białka od żółtek. Zetrzeć na tartce na dużych oczkach do osobnych miseczek. Do każdego dodać po 2 łyżki majonezu, wymieszać. Ser żółty zetrzeć na tartce, dodać 2 łyżki majonezu, wymieszać. Makrele wraz z sosem rozdrobnić widelcem.
Przygotować formę do pieczenia wyłożoną papierem.
Sałatkę układać warstwami:
12 krakersów
ser żółty
12 krakersów
makrela z sosem
12 krakersów
białka
12 krakersów
żółtka
posiekany koperek
Sałatkę podajemy pokrojoną na kawałki.
SMACZNEGO
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz