27 gru 2015

Sałatka na krakersach



Składniki:
1,5 paczki krakersów
300 g makreli w pomidorach GRAAL
200 g sera żółtego
6 jajek
majonez
koperek


Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Obrać ze skorupek, oddzielić białka od żółtek. Zetrzeć na tartce na dużych oczkach do osobnych miseczek. Do każdego dodać po 2 łyżki majonezu, wymieszać. Ser żółty zetrzeć na tartce, dodać 2 łyżki majonezu, wymieszać. Makrele wraz z sosem rozdrobnić widelcem. 
Przygotować formę do pieczenia wyłożoną papierem. 

Sałatkę układać warstwami:
12 krakersów
ser żółty


12 krakersów
makrela z sosem

12 krakersów
białka

12 krakersów
żółtka

posiekany koperek

Sałatkę podajemy pokrojoną na kawałki.

SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz