Składniki:
250 g
kaszy kuskus
1 puszka
tuńczyka w oleju
pół puszki
kukurydzy
2 ugotowane na twardo jajko
2 ugotowane na twardo jajko
sól, pieprz
1 łyżka soku
z cytryny
1 łyżka
czarnego sezamu
3 łyżki
majonezu
pół pęczka
natki pietruszki
Kuskus
zalewamy wrzącą wodą (szklanka wody wymieszana z pół łyżeczki soli).
Przykrywamy i odstawiamy, aż napęcznieje i podwoi objętość. Do ostudzonej kaszy
dodajemy odsączonego tuńczyka (rozdrobnionego), kukurydzę, pokrojone w
kosteczkę jajka, posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy całość solą, pieprzem,
sokiem z cytryny. Dodajemy majonez, sezam i mieszamy do połączenia się
składników.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz