Składniki:
filet z
kurczaka
5 liści
selera naciowego
200 g
żółtego sera
pół puszki
ananasa
pół puszki
kukurydzy
majonez
sól, pieprz,
papryka słodka
2-3 łyżki
oleju
Z oleju i
przypraw przygotować marynatę. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę średniej
wielkości, przełożyć do marynaty, dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut
aby się zamarynowało. Następnie mięso usmażyć, osączyć z nadmiaru tłuszczu na
ręczniku papierowym.
Seler, ser i
ananasa pokroić w kostkę. Pokrojonego selera należy przelać na sitku wrzątkiem.
Wszystkie składniki przełożyć do większej miski. W osobnym pojemniku wymieszać
majonez z solą i pieprzem, przełożyć do miski. Wszystko dokładnie wymieszać.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz