27 mar 2018

Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i żółtym serem




Składniki:
filet z kurczaka
5 liści selera naciowego
200 g żółtego sera
pół puszki ananasa 
pół puszki kukurydzy
majonez
sól, pieprz, papryka słodka
2-3 łyżki oleju


Z oleju i przypraw przygotować marynatę. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę średniej wielkości, przełożyć do marynaty, dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut aby się zamarynowało. Następnie mięso usmażyć, osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Seler, ser i ananasa pokroić w kostkę. Pokrojonego selera należy przelać na sitku wrzątkiem. Wszystkie składniki przełożyć do większej miski. W osobnym pojemniku wymieszać majonez z solą i pieprzem, przełożyć do miski. Wszystko dokładnie wymieszać. 



SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz