Składniki :
300 gram
żółtego sera (np. Gouda)
200 gram
majonezu
5 jajekSer żółty ścieramy na tartce o dużych oczkach, dodajemy jajka i majonez. Wszystko dokładnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać gotową masę serową. Piec około 15-20 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu odstawiamy do przestudzenia. Odwracamy spodem do góry i zdejmujemy papier (odchodzi bez problemu).
Farsz :
500 gram
mięsa mielonego
papryka
czerwona
2 jajka
2 łyżki bułki
tartej
sól, pieprz
Na masę
serową od strony z której zdjęliśmy papier nakładamy farsz, z jednej strony
zostawiamy 1,5 cm wolnego. Powoli zwijamy w roladę. Zawijamy ją w papier do
pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 40 minut w
temperaturze 180 stopni.
SMACZNEGO
Pięknie wygląda ja robiłam
OdpowiedzUsuńrolade z mielonego a w takiej podobnej wersji też obie są pyszne