Składniki:
głowy ryb
pozostałe po filetowaniu (u mnie dorsz, flądra)
marchewka
kawałek
selera
kostka
rosołowa
łyżka
przyprawy do ryb
ziele
angielskie
pieprz
puszka
pomidorów bez skórki
cebula
3-4
ziemniaki
ząbek
czosnku
łyżeczka
masła
łyżka
koncentratu pomidorowego
Rybie głowy
dokładnie myjemy, osuwamy gałki oczne. Głowy umieszczamy w garnku zalewamy wodą
i zagotowujemy.
W trakcie
gotowania usuwamy szumy. Następnie dodajemy marchewkę, selera i przyprawy.
Gotujemy godzinkę. Cebulkę i pomidory kroimy w kostkę. Na rozgrzanym maśle
smażymy czosnek i cebulkę. Gdy się zeszkli dodajemy pomidory i sok z puszki.
Smażymy ok 5 minut. Z garnka usuwany rybę. Do powstałego wywaru dodajemy
ziemniaki pokrojone w kostkę. Po chwili dodajemy podsmażone warzywa oraz
koncentrat pomidorowy. Całość zagotowujemy i doprawiamy do smaku.
Ugotowane
ryby obieramy z mięsa i dekorujemy zupę na talerzu.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz