Składniki:
2 średnie kalafiory
2 1/2 szklanki śmietany
3 szklanki wody
kostka rosołowa
2 łyżeczki curry w proszku
50 gram masła
2 średnie kalafiory
2 1/2 szklanki śmietany
3 szklanki wody
kostka rosołowa
2 łyżeczki curry w proszku
50 gram masła
Kalafiora
umyć i podzielić na różyczki. W dużym garnku roztopić masło, dodać curry
, wymieszać. Dodać kalafiora i smażyć 15-20 minut, co jakiś czas
mieszając.
W osobnym
garnku zagotować wodę z kostką rosołową. Delikatnie schłodzić a następnie
połączyć ze śmietaną. Tak przygotowany bulion dolać do podsmażonego kalafiora,
całość gotować na małym ogniu aż kalafior będzie miękki.
Wszystko
zmiksować blenderem. Podawać na ciepło lub zimno z grzankami.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz