Składniki
200 g serka mascarpone
250 g śmietany 18%
100 g cukru pudru
1/2 szklanki mleka
10 biszkoptów
1/2 tabliczki czekolady mlecznej
2 łyżki płatków czekoladowych (posypka)
1. Siekam czekoladę na drobne kawałki. Biszkopty kruszę na drobniejsze kawałki i wrzucam to wszystko do miski. Dodaję też płatki czekoladowe (posypka).
2.Do miski wrzucam serek mascarpone a także śmietanę. Dodaję też cukier puder i mleko.
Wszystko mieszam mikserem.
4.
Pojemniczek plastikowy (po lodach 1 litr) wykładam folią, tak by został
nadmiar na brzegach. Przekładam masę i zamykam pojemnik. Wstawiam do
zamrażarki na kilka godzin.
5.Przed podaniem wyjmuję deser z zamrażarki i wkładam na ok godzinę do lodówki. Deser lekko zmięknie i będzie pyszny.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz